Strategia de tranzactionare “Straddle”

Trading-ul la stiri este una dintre cele mai riscante starategii de tranzactionare dar… in egala masura, poate sa fie si una dintre cele mai profitabile modalitati de tranzactionare. O asemenea strategie de tranzactionare nu este indicata decat profesionistilor. Este nevoie de cunoastere si experienta pentru a tranzactiona eficient fluxurile de stiri.

Astazi va voi prezenta o strategie de tranzactionare la stiri. Strategia “Straddle” este extrem de puternica daca este aplicata  in mod corespunzator. Strategia consta in tranzactionarea evenimentelor de stiri extrem de volatile, in ambele directii, prin plasarea a doua ordine in asteptare, inainte de lansarea stirilor.

Strategia “Straddle”

1) Verificati graficele de tranzactionare cu 20 de minute inainte de lansarea stirilor in piata si marcati pe grafic nivelele de top si de minim, inregistrate in ultimele 20 de minute. Aceste doua nivele vor defini intervalul de tranzactionare pentru tranzactionarea “Straddle” pe evenimentul viitor.
2) Plasati doua comenzi in asteptare. Un ordin de cumparare peste nivelul de top, marcat in grafic si unul de vanzare, sub nivelul minimei marcate pe acelasi grafic.
3) Plasati ordinulde stop loss sub nivelul minimei in cazul ordinului de cumparare si peste nivelul topului in cazul ordinului de vanzare.

Riscuri de care trebuie sa tinem cont

-In cazul unei piete confuze, exista riscul ca pretul sa activeze ambele ordine. In acest caz, una din pozitii va fi inchisa ulterior pe pierdere, dupa ce ne va lua stop loss.

Pentru a aplica aceasta strategie de tranzactionare trebuie sa stim sa analizam stirile foarte bine. Trebuie sa stim sa facem distinctia  intre stirile majore, cele care genereaza o mare volatilitate in piata si stirile obisnuite.
Nu vom explica acum si aici, cum trebuie sa citim stirile si cum putem sa le analizam comparativ. Cei care doresc sa invete acest lucru pot sa-mi solicite  prin e-mail un curs de analiza fundamentala.
Anumite date fundamentale pot sa genereze miscari importante de pret. De exemplu:

NFP-genereaza o miscare de aproximativ 150 de pips
FMOC=62 pips
Trade Balance=73 pips
CPI-61 pips
Retail sales=79 pips
Evident sunt date statistice orientative ele pot sa fie mult mai mari sau mai mici dar in mod cert, la difuzarea acestor stiri exista un mare potential de  profit pe care ar fi pacat sa il ratam.