Ce este scalping-ul?


Cum facem scalping?

Am spus de foarte multe ori ca atunci cand volatilitatea este scazuta in piata, cea mai buna modalitate de tranzactionare este cea tip scalping. Inceput de saptamana cu un calendar sarac. Nu ne asteptam la volatilitate deosebita in piata astazi. Este o zi ideala pentru cei care doresc sa faca “scalping”. Riscuri mici, potential de profit buna pe foarte multe perechi valutare.

Ce este scalping-ul?

Scalpingul este o tehnica de tranzactionare pe cel mai scurt interval de timp în care vom incerca sa  exploatam mici schimbări ale prețurilor valutare. “Scalperii” încearcă să se comporte ca producătorii de piață tradiționali (market makerii). Pentru a face ca mijloacele de spread să se cumpere la prețul de ofertă și să se vândă la prețul cerere, pentru a obține diferența dintre ofertă și cerere. Această procedură permite obținerea profitului chiar și atunci când oferta și cererea nu se mișcă deloc, atâta timp cât există comercianți care sunt dispuși să ia prețuri de piață. În mod normal, implică stabilirea și lichidarea rapidă a unei poziții, de obicei în câteva minute sau chiar câteva secunde. Rolul unui scalper este, de fapt, rolul producătorilor de piață sau al specialiștilor care trebuie să mențină lichiditatea și fluxul de ordine al unui produs al unei piețe.

Poate doriti sa recititi:

CE ESTE UN MARKET MAKER?

 

Exemplu de scalping: EUR/USD

Eur/Usd, dupa cum se poate observa foarte usor in graficul de mai jos si-a continuat consolidarea intr-un pattern flat.

Cel mai probabil am finalizat saptamana precedenta un val c dintr-o structura ABC. In acest moment pretul se gaseste in raliu, peste unghiul 1×1. Principala noastra optiune este pentru long. Am ales sa tranzactionam long, scalping, (deci pe termen foarte scurt) pentru ca zona este una cu potential de blocaj. Altfel spus nu excludem posibilitatea ca EUR/USD sa mai realizeze o miscare descendenta care sa retesteze zona de suport fix a box-ului nostru Gann de la 50%. Dar si in acest context, daca pretul va realiza o miscare descendenta de retesatre a minimelor anterioare, optiunea noastra ramane tot pentru long. Vom considera orice miscare down un bun prilej de deschidere a unei noi pozitii long.

Ne-am inceput ziua de tranzactionare, asa cum spuneam, deschizand o pozitie long, scalping. Vom marca partial profitul si vom duce nivelul de stop loss la BE+ ca sa ramanem in free trade. Daca pretul va strapunge zona de blocaj vom reincaraca pozitia long dupa prima corectie. Ramanem long atat timp cat pretul evolueaza peste unghiul 1×1.

Daca pretul se va respinge din aceasta zona si va intra in miscare descendenta vom astepta ca acesta sa ajunga pe zona fostelor minime si vom reintra long.