Lira sterlina gata de short

Lira sterlina gata de short. Lira sterlina s-a depreciat in ultimul timp in fata dolarului american. O scurta privire pe graficul de patru ore ne arata, in mod clar, ca pretul in acest moment evolueaza intr-o structura corectiva, ce se poate prelungi pana in zona de rezistenta dinamica a unghiului 2×1.

 

Exista expresia : “O imagine face cat o mie de cuvinte”. Incepem analiza noastra pe graficul de patru ore a perechii GBP/USD dupa ce vedem graficul care sper eu ca este foarte elocvent si subliniaza de ce in acest moment optiunile noastre sunt pentru short si nu pentru long. Sigur, este foarte posibil ca pe graficele mici (de ordinul minutelor) sa mai asistam la un raliu spre nivelul de rezistenta dinamica a unghiului 2×1 care se gaseste in confluenta cu nivelul de rezistenta fixa de 50% a primei miscari descendente. Cu toate acestea nu sunt interesat de long in aceasta zona. De ce? Pentru ca din perspectiva mea, raportul dintre risc si profit nu este unul care sa corespunda sistemului meu de management al riscului.

Am spus mereu ca fiecare trader trebuie sa-si defineasca un sistem de management al riscului. Fara un asemenea sistem de management , practic nu putem vorbi de existenta unui sistem de tranzactionare. Sigur, analiza este importanta dar la fel de important este si managementul riscului si managementul emotiilor.

Revenind la graficul nostru sa mai spunem ca in acest moment astept ca pretul sa sparga nivelul de suport al structurii de consolidare. Strapungerea acestui suport ne va permite sa intram short u un target pe zona fostei minime.

Continuam sa monitorizam aceasta pereche si ne pregatim de short pe termen mediu.