Euro se da batos!

Euro se da batos am putea sa spunem, urmarind, detasati, evolutia monedei europene in fata dolarului american din ultimul timp.

In asemenea situatii ies analistii de sub masa si pun carlionti pe teasta goala. Un analist dambovitean, concluziona savant in cursul acestei dimineti: “conflictul dintre Donald Trump si FBI subrezeste dolarul”. Mai sa fie! Ii si vedeam pe baietii destepti convertiti peste noapte la telenovele politice. Un alt analist,de data aceasta de peste ocean, aducea un argument din politica monetara a Bancii Centrale Europene. Exista un dicton in piata care spune “cumpara pe zvon si vinde pe stire”. Altfel spus cand stirea este confirmata de media piata a consumat-o deja. Deci, cum s-ar spune la noi in cartier, ghinion de nesansa” pentru traderii stirilor. Sa-i lasam deci pe analisti sa-si faca numarul obisnuit si sa aruncam o privire pe graficul zilnic al EUR/USD.

Dupa cum se poate vedea moneda europeana a strapuns linia de trend si s-a apropiat de fosta zona de oferta de la 1.1130.

Daca privim cu atentie structura actuala de evolutie, consideram ca in continuare ca ne gasim intr-o structura corectiva sub nivelul de rezistenta fixa de la 61.8 Fibonacci. Aceasta zona este o zona magnetica de pret, in trecutul istoric ea a functionat in nenumarate randuri drept un foarte bun nivel de suport dar si de rezistenta. Consideram ca acest nivel fix daca va ceda (personal nu cred acest lucru) o va face cu multa greutate.

Daca schimbam fereastra de timp si ne uitam pe graficul orar al perechii EUR/USD putem sa vedem cu usurinta ca in acest moment, cel mai probabil, euro evolueaza intr-un val v din (c) si foarte probabil dupa finalizarea acestuia ar trebui sa intre intr-o miscare corectiva.

In graficul nostru putem sa vedem ca am introdus doua indicatoare. Primul este asa numita “flare a vietii” care ne ajuta sa determinam  forta momentumului din piata si sa definim nivelele de vibratie ale pretului. Cel de-al doilea indicator sunt unghiurile Gann.
Observam ca pretul a accelerat extrem de abrupt pe unghiul de 63.75 grade. Miscarile de pret pe unghiuri ascutite de peste 45 de grade, cum este si cazul nostru, nu dureaza foarte mult in timp si, de cele mai multe ori, pretul va cauta sa se echilibreze (sa-si traga suletul) pe zona de echilibru dinamic a unghiului 1×1. In acest context consideram ca aventura monedei europene se apropie de final si acesta ar trebui (cel putin pe termen scurt) sa se finalizeze sub acest nivel de oferta de la 1.1130. Ne pregatim de short cu  un stop loss foarte scurt. Va trebui sa fim foarte atenti pe graficul orar, la actiunea pretului pentru ca ea ne va spune cu claritate daca miscarea pretului va fi una de termen scurt sau pe termen mediu si lung.