Ciclurile in astro trading

Ciclurile in astro trading si “ciclurile ierarhice”, aceasta este tema la care dorim sa oferim acum un raspuns pentru ca, desi tema nu este noua, pentru cei care au experienta in tradingul astrologic, ea ridica cateva intrebari extrem de importante.

Una dintre cele mai des primite intrebari de la elevii nostri in astro trading este : “Cat de extins in timp trebuie
sa fie istoricul de trading pentru a ne asigura ca vom obtine o linie de proiectie astrala, a fazelor Lunii, de exemplu, cat mai exacta?”

Ar trebui sa avem un minim de date istorice de trei luni (un trimestru sau trei cicluri Lunare complete)?

Ar trebui sa avem un istoric de date mai mare, de ordinul anilor?

Pentru un astro trader aceste intrebari sunt extrem de importante pentru ca raspunsul corect la ele le ofera posibilitatea de a-si regla foarte precis instrumentele de analiza astrologica.
Adevarul este ca pentru aceasta este extrem de important sa facem cercetari proprii foarte migaloase. Numai asa vom putea sa obtinem  raspunsul corect. In urma studiilor aprofundate pe grafice am observat , folosind graficele indicilor americani (Dow Jones si SP500) ca pentru o proiectie corecta astrala a Lunii avem nevoie de datele istorice ale evolutiei preturilor pe ultimele 12 cicluri Lunare complete,  sau altfel spus, datele istorice ale ultimului an. Studierea datelor istorice a ultimilor 50 de ani a demonstrat ca ciclurile Lunii functioneaza in acelasi mod pe parcursul acelui an. La schimbarea anului, modul de functionare se va modifica. Cand Soarele va incepe un nou ciclu de evolutie astrala, va crea in mod automat noi conditii de  functionare pentru Luna care la randul sau isi va schimba, in consecinta si concordanta, modul de functionare. Pentru un trader care foloseste in tranzactiile sale ciclurile Lunii, acest lucru este foarte important pentru ca este posibil sa observe ca intr-un an anume la faza de Luna Noua piata realizeaza maxime de pret si la faza de Luna Plina, aceasta realizeaza minime. O data cu schimbarea cilului este posibil ca lucrurile sa se petreaca exact invers. La Luna Noua sa inregistram minime si la Luna Plina, maxime.

Asa cum v-am obisnuit deja sa trecem de la teorie la un exemplu practic pentru ca lucrurile sa devina mult mai clare. Evident daca doriti sa aflati mai multe lucruri despre tehnicile de analiza astrologica, analiza Gann, puteti sa va inscrieti la cursurile noastre aici . In imaginea de mai jos puteti sa vedeti graficul perechii EUR/USD, graic de 4 ore.

Dupa cum vedeti in grafic am marcat:

-Liniile planetare ale Soarelui si Lunii

-Datele fazelor de luna plina (linii albastre) si Luna noua (linii rosii)

-Data echinoctiului de primavara 2017 

-Armonicele de 90/180/270* ale liniei planetare a Lunii

Sa ne uitam putin in graficul de mai jos si vom vedea ca pana pe data de 21 martie 2017, cand a inceput un nou ciclu Solar, modul de manifestare al monedei europene la faza de Luna Plina era sa se devalorizeze in fata dolarului. Dupa

21 martie 2017, dupa intrarea intr-un nou ciclu solar, euro si-a schimbat modul de manifestare si la faza de Luna Plina, moneda europeana s-a apreciat in fata dolarului.

Pentru calcularea ciclului fazei Lunii vom lua in calcul doi parametri:
-perioada ciclului in sine (29 de zile)
-perioada ciclului de structurare (in cazul nostru el este de un an)

Evident pentru a pune in practica acest gen de analiza va trebui sa ne folosim de o platforma sau de niste indicatori specifici ce permit calcularea, marcarea si trasarea pe graficele de pret a elementelor astrologice.
Un instrument extrem de important in realizarea unei asemenea analize este instrumentul de sincronizare cu ajutorul caruia putem sa definim perioada “ciclului de structurare” folosind parametrul de “memorie a pietei”. Acest instrument ne va permite sa studiem diferite astro cicluri de structurare, de nivel superior. Primul pas este cel de a construi ierarhia “cosmosului nostru” de exemplu ciclul anual (Ciclul Solar) si ciclul fazelor Lunii (ciclul de 29 de zile).
Evident in exemplul nostru ciclul fazelor Lunii este condus de ciclul Soarelui. Altfel spus ciclul Solar este ciclul ierarhic pentru ciclul Lunar.
Putem sa ne extindem cercetarile astrologice si de piata, si sa determinam care este ciclul ierarhic pentru ciclul Solar.
De data aceasta lucrurile sunt ceva mai complicate si va trebui sa ne extindem baza de cercetare pe o perioada mai lunga de timp dar principiul de lucru este similar cu cel prezentat de noi in exemplul de mai sus.