Cat de mare este Volkswagen?


Cat de mare este Volkswagen? Iata o intrebare la care nu poti raspunde in mod concret decat apeland la statistici. Datele vanzarilor in luna august sunt cu 8% mai mari. Volkswagen a vandut 820.000 de autovehicule in conditiile unei cresteri a cererii in Europa.

Volkswagen cel mai mare producator auto din lume

“August a fost o lună de succes pentru VW, toate brandurile de bază și-au majorat livrările. Creșterea solidă din Europa Centrală și de Est (CEE), America de Sud și regiunea Asia-Pacific ne face să fim optimiști în privința rezultatelor din semestrul doi al anului”, a declarat Fred Kappler, șef de vânzări la Volkswagen.

Livrările în Europa au urcat luna trecută cu 2,5% (270.900 vehicule), însă în Europa Centrală și de Est (CEE) s-a înregistrat un avans de 13,4% (55.400 unități). În China, cea mai mare piață a companiei, vânzările au crescut cu 9,2%, iar în SUA au urcat cu 4,6%.

În primele opt luni din acest an, grupul , cel mai mare producător auto din lume, a livrat 6,79 milioane de vehicule, în creștere cu 2% față de perioada similară din 2016.

Livrările în Europa au urcat cu 3,2%, sprijinite de avansul de 12,3% din Europa Centrală și de Est. Pe piața chineză, vânzările au crescut cu 0,7%, iar în SUA au urcat cu 5,5%.

Anul trecut, grupul Volkswagen a vândut un număr record de 10,3 milioane autovehicule, în creștere cu 3,8% comparativ cu 9,93 milioane de unități în 2015, în pofida scandalului manipulării emisiilor poluante (Dieselgate).

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.