Metoda lui 10

“Metoda lui 10” este o tehnica ce-si propune analiza relatiei matematice dintre timp si pret. Timpul si pretul, evolueaza in pietele de capital, intr-o stransa relatie matematica. Cunoasterea modalitatilor de analiza a relatiilor matematice, dintre timp si pret, reprezinta un mare avantaj in activitatea de tranzactionare a oricaruia dintre noi.

De-a lungul timpului au fost dezvoltate foarte multe tehnici de analiza a relatiei dintre timp si pret. Multi teoreticieni s-au aplecat cu maxim interes asupra acestui subiect. Azi va vom prezenta o metoda dezvoltata de Jenkins, unul dintre cei mai importanti “gannisti” contemporani. Voi numi generic aceasta tehnica: “Metoda lui 10”. Metoda este mult mai cuprinzatoare si complexa dar in materialul de azi va voi prezenta doar o mica parte din ea. Studiul aplicat necesita ceva mai mult timp. Cei interesati pot solicita unul dintre cursurile noastre cu metode Jenkins.

Vom lua un exemplu concret pentru exemplificarea ei si, evident, va invit pe fiecare dintre voi sa o testati, verificati si daca o considerati utila sa o folositi in analizele voastre.

In imaginea de mai jos avem graficul zilnic al indicelui SP500.


Pas 1. Cautam un punct de pivot Gann (Un top sau un bottom major in evolutia pretului). Marcam nivelul de pret si
data (an,luna,zi)

Pasul 2. Impartim nivelul de pret la 10. In exemplul nostru concret avem
2116/ 10= 211.6

Pasul 3. Adunam la data noastra, numarul de 211.6 zile si marcam in grafic


Dupa cum putem sa observam la 211.6 zile (aproxmativ 212 zile) , pretul, duopa o cadere importanta, a reusit sa revina in fosta zona de top de la 2116, pentru retestarea acestuia.

Evident am putea sa spunem ca este o intamplare. Sa mai luam un exemplu ca sa vedem daca “intamplarea” este intamplatoare.

Luam acelasi grafic al indicelui american si marcam bottom major la 1807.50 pe data de 2016.02.11

1807/10-180.7 zile
2016.02.11 + 180.7 zile= 9 august 2016

Dupa cum putem sa vedem cu totul intamplator la 180 de zile pretul a reusit sa realizeze un top in evolutia sa.

Gann

Gann Mathematical Methods Course

William Delbert Gann is a legend in the world of market trading! His trade performance have never been equaled! His analysis system has an accuracy rate of over 85%! Now you can learn it yourself following the “Gann Mathematical Methods Course”! In a few simple steps with concrete examples! There is no need for you to have previous trading experience! You can now start from scratch and you will be guided to success step by step!

  • Marian Sfintescu

    acesta metoda se poate aplica si pe eur/usd

    • gannmasterforex

      poate fi aplicata pe orice instrument financiar